Matematik

ligning

27. september 2010 af 02b25 (Slettet)

Ligning

her er der nogle opgaver jeg ikke kan lave...

3 (2x -1 ) = 7x

reducer

9a - (5a-3b) =

2(3a + b) -4b =

2x - 3 ( 1 - x ) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud, isoler og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af PeterValberg

Første ligning

3(2x - 1) = 7x   (gang 3 ind i parentesen på begge led)
6x - 3 = 7x        (hæv parentesen)
6x -3 - 6x = 7x - 6x   (træk 6x fra på begge sider og reducér)
-3 = x
x = -3

næste

9a - (5a - 3b) = 9a - 5a +3b = 4a +3b

parentesen er en minusparentes, derfor skal der ændres fortegn på alle leddene i parentesen

så kan du sikkert sagtens klare resten selv:-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. september 2010 af 02b25 (Slettet)

tusind tak forklaringen ,.. nu har jeg har jeg forstådt det tror jeg ;)

men de to sidste

2(3a + b) -4b =

6a+2b-4b

6a+2b er det så rigtig ?

2x - 3 ( 1 - x ) =
og den her kan jeg ikke fornud og lave..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

2b-4b = -2b, så det bliver 6a-2b

"Fornud" hvad betyder det? Finde ud af at lave?

2x -3(1-x) =    gang ind og hæv minusparentesen

2x -3 +3x = 5x -3


Svar #5
27. september 2010 af 02b25 (Slettet)

tusind tak ....ja  jeg lavede en sjusket fejl


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.