Matematik

Funktion

27. september 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet en funktion f(x)=-x2+4x+2

I et andet punkt, (x0, f(x0), har grafen for f en tangent med hældningskoefficienten f’(x0)=2.
a) Find koordinatsættet til punktet og bestem ligningen for denne tangent.
b) Find skæringspunktet mellem de to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen f'(x0) = 2 . Tangentens ligning er da y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0)

b) forudsætter kendskab til den anden tangent, som opgaven implicit omtaler. Find skæringen mellem de to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af mette48 (Slettet)

hældningskoefficenten er f'(x)

find f'(x) og sæt den =2 find x af ligningen.

Indsæt x i f(x) så har du koordinaterne til punktet

indsæt hældningen02 og skæringspunktet i y=ax+b

Du må have en tangent mere for at løse b)


Svar #3
27. september 2010 af martinweber (Slettet)

Der er givet en funktion f(x)=-x2+4x+2
 

a) Bestem toppunktet for grafen for f, og tegn denne graf.
b) Bestem funktionens differentialkvotient og f’(6).
c) Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (6, f(6)).
 

I et andet punkt, (x0, f(x0), har grafen for f en tangent med hældningskoefficienten f’(x0)=2.
 

d) Find koordinatsættet til punktet og bestem ligningen for denne tangent.
e) Find skæringspunktet mellem de to tangenter.

Og jeg har lavet a + b. `Regnede med at kunne finde ud af c'eren med det var ikke tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Til c) brug fremgangsmåden skitseret i #1 , hvor x0 = 6 .


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.