Fysik

Tid for bold af falde.

28. september 2010 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis det antages at en bold kastes lodret op i luften, hvordan kan det tidspunkt hvor den rammer jorden igen beregnes?

Jeg går ud fra at det må involvere formlerne for kinetisk, potentiel og mekanisk energi.
Tyngdekraften og massen af bolden er de tal vi kender. Massen=500g

Jeg har tænkt for lang tid over dette spørgsmål, kan nogen redde mig ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du bliver nød til at foretage en antagelse om hvor hurtigt bolden har i starten, og dermed kan du beregne den kinetiske energi i starttidspunktet (nulpunktet for den potentielle energi) som den potentielle energi i toppunktet. Du kan her isolere højden.

Karam


Svar #2
28. september 2010 af XTHFGS (Slettet)

Det er ikke hvornår den er i toppunktet, men hvornår den rammer jorden igen som jeg prøver at finde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

brug formlen for lodret kast   s = -½*g*t2 +v0*t +s0       hvor g = tyngdeaccelerationen  v0 = starthastigheden  og s0 = starthøjden = 0m

du skal så løse s = 0, men du mangler v0


Svar #4
28. september 2010 af XTHFGS (Slettet)

Tusind tak, det ser perfekt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af JKaram (Slettet)

Sorry. Der var jeg godt nok lidt for hurtigt, hva?
God dag

Karam


Skriv et svar til: Tid for bold af falde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.