Matematik

Find ligningen for tangenten til grafen for f(x)

28. september 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kommet i tvivl om jeg har gjort dette rigtigt:

f(x) = 3+2 (kvadratroden) af x

f(x)=3+2 (kvadratroden) af x --> f'(x0)=2*0x0 + 2/2(kvadratroden) af x0

f´(4)=2*4+2/2(kvadratroden) af 4 = 9


Svar #1
28. september 2010 af zuku (Slettet)

 Please hjælp mig!!

Må man godt lave den om til 2/(kvadratroden) af x0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af mathon

     f(x) = 3 +2√(x)

     f '(x) = 1/√(x)    x>0

     f '(4) = 1/√(4) = (1/2)


Svar #3
28. september 2010 af zuku (Slettet)

 Jamen hvad med 2-tallet som står foran kvadratroden af x? Hvad sker der med det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af mathon

                                f '(x) = 0 + 2·(1/(2√(x))) = 1/√(x)


Svar #5
28. september 2010 af zuku (Slettet)

 Giver 2 * 0x0 =2x0 eller 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af mathon

                                f '(4)  = (1/2)

                                f (4) = 3 + 2√(4) = 7

tangentligning i (4,7):

              y = f '(xo)·(x-xo) + yo

              y = (1/2)·(x-4) + 7

              y = (1/2)x + 5


Svar #7
29. september 2010 af zuku (Slettet)

Mange tak, jeg har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Find ligningen for tangenten til grafen for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.