Matematik

Tangent linjen. Hjælp.

28. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg skal bestemme tangentligningen for grafen til f, i punktet P(2,f(2)) 

f(x)=3x^2-4x+2

f'(x)6x-4

f(2)=6

f'(2)=6(2)-4

f'(2)=8

Jeg sætter det ind i tangentligningen og får : y-2=8(x-2)

                                                                                 y-2=8x-16

Så stoppede den her... Hvordan skal jeg komme videre og er det overhoved rigtigt det jeg har regnet?? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

Det er tæt på at være korrekt:

y-y0=f'(x0)(x-x0), du har beregnet y0 til at være 6, og ikke 2 som du skriver ind i ligningen.

Herefter flyttes rundt på ligningen, således at y står alene.


Svar #2
28. september 2010 af sar94 (Slettet)

 y-6=8x-16 right??

Kan du ikke vise mig hvordan man kan lade y stå alene.. Det har jeg desværre ikke helt styre på. På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

y-6=8x-16

<=> læg 6 til på begge sider

y=8x-16+6

<=> reducer lidt

y=8x-10


Skriv et svar til: Tangent linjen. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.