Matematik

mat: 3 siders ringbid. hvor meget cm2 plast bliver der brugt

28. september 2010 af lassefp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har denne opgave for til imorgen og kan simpelthen ikke få den til at gå op
Jeg ved der skal produceres 1000 af disse ringbind
at højden er = 315mm
bredden er = 40mm
og rumfang er 2646 cm3
Jeg skal så finde ud af hvor meget cm2 plast er bliver brugt med ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug rumfangsformlen for at finde længden af et ringbind (altså f.eks. forsiden fra venstre til højre kant).

Derfra kan du beregne arealet at ét ringbind, og så gange med 1000.


Svar #2
28. september 2010 af lassefp (Slettet)

Du kan vel ikke skrive den formel for kan ikke lige finde den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Længde * bredde * højde.


Svar #4
28. september 2010 af lassefp (Slettet)

Skal jeg ikke isolere l da det er den jeg fil finde?

#3
 

 Længde * bredde * højde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jo.

Husk at regne mm om til cm.


Svar #6
28. september 2010 af lassefp (Slettet)

Ja men problemet er at jeg ikke kan få min isolering til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Rumfang = længde * bredde * højde

Hvordan går den ikke op?


Svar #8
28. september 2010 af lassefp (Slettet)

Ja men det er jo ikke rumfang jeg skal finde men længde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kender h = 31,5cm, b = 4cm, V = l·b·h = 2646cm3 , så

l = V/(bh) = 21cm .

Ringbindets omslagsareal er da A = 2·l·h + b·h = (2l+b)·h = 46·31,5cm2 = 1449cm2


Skriv et svar til: mat: 3 siders ringbid. hvor meget cm2 plast bliver der brugt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.