Matematik

aflevering imorgen :s

28. september 2010 af Wisshnem (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen der kan hjælpe mig med at løse disse opgaver , det skal afleveres imorgen. (haster)

Løs følgende uligheder:

a) 9x2 + 9x - 4 ≤ 0

b) -3x2 - 6x + 4 > 0

c) 8 + 2x2 <10x

d) 4x + 6x(x+2) < 14x2 - 10(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af bolani (Slettet)

Nu ved jeg ikke om det er mig der ikke kan se det A-niveau ved det. men er de to første ikke "bare" andengradsligninger?


Svar #2
28. september 2010 af Wisshnem (Slettet)

Funktioner????


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af JW09496 (Slettet)

Løsningsforeslag vedhæftet til ulighederne........:-)

Vedhæftet fil:Dok1 - 2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er korrekt, at man først skal løse de tilsvarende 2-gradsligninger. Dernæst skal man erindre, at et 2.-gradspolynomium med positiv koefficient til x2 er positivt uden for rødderne og negativt mellem rødderne. Hvis koefficienten til x2 er negativ, forholder det sig modsat med polynomiets fortegn.

a) Her løser man først 2.-gradsligningen 9x2 + 9x -4 = 0, d = 92 + 4·9·4 = 81 + 144 = 225 = 152 ,

så x = (-9±15)/(2·9) ⇒ x = 1/3 ∨ x = -4/3 . For uligheden 9x2 + 9x - 4 ≤ 0 fås -4/3 ≤ x ≤ 1/3

b) -3x2 - 6x + 4 = 0, d = 62 +4·3·4 = 36 + 48 = 84 = 4·3·7 , så x = (6±2√)/(-2·3) = -1 ±(√21)/3 ; uligheden er opfyldt mellem rødderne.

c) 8 + 2x2 <10x ⇒ 2x2 -10x + 8 < 0 , d = 102 - 4·2·8 = 100 - 64 = 36 = 62 , så x = (10±6)/(2·2) ⇒ x = 1 ∨ x = 4 ; uligheden er opfyldt mellem rødderne.

d) 4x + 6x(x+2) < 14x2 - 10(x-3) ⇒ 14x2 -10x +30 -6x2 -12x -4x > 0 ⇒ 8x2 -26x +30 > 0 , d = 262 -4·8·30 = 676 - 960 = -284 < 0. Den tilhørende 2.-gradsligning har ingen løsninger, så polynomiet er altid positivt, dvs, uligheden er opfyldt for alle reelle x.


Skriv et svar til: aflevering imorgen :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.