Matematik

løs ligningen

29. september 2010 af JuliaW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et lille problem med at løse  denne ligning

cos(24) = r/ r + 0.51 m

find r

kh

julia


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Står der

cos(24º) = r/(r + 0,51m)   ?

Så er

r + 0,51m = r/cos(24º) og dvs

r(1/cos(24º) -1) = 0.51m

r = 0,51m·cos(24º)/(1-cos(24º))


Svar #2
29. september 2010 af JuliaW (Slettet)

hvilken regel bruger du til at finde de der 1 taller i regnestykket ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er simpel reduktion. Ligningen har formen

a = r/(r+b) , hvor a = cos(24º) og b = 0,51m . Der ganges med (r+b) :

a(r+b) = r , gang parentesen ud

a·r + ab = r , saml led med r på den ene side

r - a·r = ab , træk sammen

r·(1-a) = ab , divider med (1-a)

r = ab/(1-a) .

Indsæt nu a = cos(24º) og b = 0,51m , til

r = 0,51m·cos(24º) / (1-cos(24º))


Svar #4
29. september 2010 af JuliaW (Slettet)

tusind tak...


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.