Matematik

bestemmelse af monotoniforhold

06. april 2005 af gæsten (Slettet)
Opgaven lyder:

bestem montoniforhold for f.

f(x) = 3 - ((1)/(x+2))



Problemet er at når jeg sætter f'(x) lig med 0, har ligningen ingen løsninger.
Hvad gør jeg??

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2005 af vusk (Slettet)

hvis der "kun" står BESTEM, har du lov til at tegne grafen på din TI83'er. Tegne en skitse af din graf, samt notere hvilket vindue du arbejder i, og derefter finde toppunktet/erne for grafen, og på denne måde angive monotoniforholde!

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2005 af xyz (Slettet)

når du sætter f lig med 0, skulle du gerne få x = -5/3

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Opmærksomheden henledes i øvrigt på bemærkningerne til bestemmelse af en funktions monotoniforhold, i censorernes evalueringsrapport fra 2004;

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/censor/rapporter/2004/matematik04.pdf

De formelle krav til besvarelse af spørgsmål af typen 'Bestem monotoniforholdene for f' er beskrevet i afsnittet "Grafregnerproblemer i forbindelse med besvarelse af opgave 5", på side 22.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Det er ikke nulpunktet for f, som er relevant for monotoniforholdene for f, men derimod eventuelle nulpunkter for den afledede funktion, f'.

gæsten,
Det er korrekt, at f' ikke har nulpunkter. Men hvorfor skulle det være problematisk? Det udtrykker blot, at f hverken har ekstremumssteder eller punkter med vandret vendetangent.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2005 af allan_sim

#1. Den korte udgave af Singularitys svar i #3:

Det er ikke nok at benytte grafregneren til bestemmelse af monotoniforhold. Du SKAL differentiere og løse f'(x)=0 eller argumentere for, at denne ingen løsning har.

Skriv et svar til: bestemmelse af monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.