Matematik

Er i tvivl på grund af dette spørgsmål.

29. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I trekant ABC er vA =82º , b =4.2 og c = 3.8

Det første spørgsmål siger : Tegn en model af trekanten, og
beregn længden af siden a.

Jeg har så ved hjælp af Sin regnet siden a og jeg fik den til 3.763018662

Selvfølgelig er jeg ikke sikker så jeg håber I kan sige mig om jeg har regnet rigtigt. 

Det sidste spørgsmål siger så: Beregn længden af højden på siden b. 

Det forstår jeg virkelig ikke hvad meningen er her. 

Håber på jeres hjælp. Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I trekanten ABC kendes vinkel A og de to hosliggende sider b og c. Trekanten kan da let konstrueres. Siden a bestemmes af cosinusrelationen

a2 = b2 + c2 -2bc·cos(A) , så

a = 5,257

Højden hb findes af

sin(A) = hb/c til

hb = c·sin(A)


Svar #2
29. september 2010 af sar94 (Slettet)

 okay tak for hjælpen dette giver ihvertfald mening! 


Svar #3
29. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Men for at være helt sikker, hvordan skriver du Sin(A)= h 4.2/3.8 , hvis du forstå hvad jeg mener.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Du mener, hvorfor ... ?

Højden hb er katete i en retvinklet trekant med c som hypotenuse, og vinkel A ligger over for hb i den trekant. Derfor er

sin(A) = hb/c        (modstående katete)/(hypotenusen) , og dermed

hb = c·sin(A)


Svar #5
29. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Er dette højden så?? = h4.2 = 3.763018661


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, det er højden hb .


Svar #7
29. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Super. Jeg værdsætter dit hjælp :-)


Skriv et svar til: Er i tvivl på grund af dette spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.