Matematik

Hjælp til svær opgave!!!

30. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har virkelig ingen idé på hvordan den opgave skal laves. Har virkelig brug for hjælp. 

På forhånde tak. 

Vedhæftet fil: Dok1mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har et udtryk for temperaturen T som funktion af tiden t, altså T(t). Beregn T(1). Hvis der går uendelig meget tid, vil temperaturen nærme sig de 22 . Løs endelig ligningen T(t) = 37 .


Svar #2
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Altså til opgaven der siger følgende : Bestem væskens temperatur efter 1
time, og beskriv betydningen af tallet
22.

Skal jeg prøve at løse ligningen  T(t) = 37 .??

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er under c), at du skal løse ligningen T(t) = 37 .

I a) skal du beregne T(1) . Indsæt t=1 i udtrykket for T(t). I #1 har jeg forklaret betydningen af tallet 22.


Svar #4
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Når jeg beregner T(1) får jeg følgende resultat : 22+59*e^-0.166*t(1)

Jeg ved ikke hvad det er altså..?

Jeg har ihvertfald deffineret den givne funktionen i starten. Jeg har virkelig brug for hjælp... 


Svar #5
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Faktisk når jeg siger t=1 får jeg dette resultat :  22+59*e^-0.166*t=1


Svar #6
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Skal sammenhængden diffeneres på følgende måde: T := 22+59*e^-0.166*t

være venlig at svare mig og hjælpe!! På forhånd tak. 


Svar #7
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Vil De ikke være venlig at svare mig.. På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså, dit udtryk er

T(t) = 22 + 59·e-0,166t

Beregn T(t) ved at sætte t=1 i udtrykket, altså

T(1) = 22 + 59·e-0,166 = 71,98º


Svar #9
30. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jeg gør lige præcis det du siger, men mit matematik program strejker i øjebliket... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jammen, det problem kan jeg altså ikke hjælpe dig med. Din PC eller mac er jo tilfældigvis selv en computer, der sagtens kan regne den slags ud for dig. Excel kan sagtens regne det, og den lille lommeregner i Windows kan også klare det.


Svar #11
01. oktober 2010 af sar94 (Slettet)

 I c får jeg :

Der går 8.25 timer før væskens temperatur er 37 ºC .


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det ser rigtigt ud.

Man skal her løse ligningen

T(t) = 22 + 59·e-0,166t = 37 , hvoraf

e-0,166t = (37-22)/59 og dermed

t = ln((37-22)/59) / (-0,166) = 8,25 timer


Skriv et svar til: Hjælp til svær opgave!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.