Matematik

systemer af to ligninger med to ubekendte

01. oktober 2010 af helpmehelpyou (Slettet) - Niveau: C-niveau

2y = 4x - 2; y = -2 + 3

y= x - 1; 2y = 4x + 10

jeg har simpelthen givet op.
Kan I gutter hjælpe et menneske i nød?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af mathon

      I:  2y = 4x - 2
      II:  y = -2x + 3                      II ganges med -2 og kaldes III

      I:    2y = 4x - 2
      III: -2y = 4x - 6                     I og III adderes

            0 = 8x - 8                      divider med 8

            0 = x - 1

            x = 1                             som indsat i II: y = -2x + 3 giver

            y = -2·1 + 3

            y = 1

 


Skriv et svar til: systemer af to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.