Matematik

Relativ y-tilvækst - eksponentiel funktion

01. oktober 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Er der nogen der kan hjælpe mig igang? 

Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x-tilvækst på Δx = 5 for funktionen f(x) = 7,4 * 1,05 ^ x

MIt eget forslag er, at jeg skal finde ud af hvor meget y stiger når x stiger med 5. Er det rigtigt? Det der gør mig i tvivl er, at der står "relativ" og "absolut".


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. oktober 2010 af mathon

                        y2/y1 = aΔx

                        (y2-y1)/y1 = aΔx - 1

                        Δy/y1 = aΔx - 1

eller skrevet

                       Δy/y = aΔx - 1                   sm i anvendelse giver

                       Δy/y = 1,055  -  1


Svar #2
02. oktober 2010 af sdj (Slettet)

 Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

Mathon hvordan finder du y2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2013 af mathon

relativ y-tilvækst         
                                       f(x+Δx) - f(x)      b•ax+Δx - b•ax
                                     ------------------- = -------------------- = aΔx - 1
                                              f(x)                     b•ax

som med
                    f(x) = y = 7,4•1,05x   og x-tilvækst 5
giver

relativ y-tilvækst

                                    ry = 1,055 - 1 = 0,276 = 27,6%          

.

                                    y2 = 1,055•y1       


Skriv et svar til: Relativ y-tilvækst - eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.