Matematik

HJÆLP!!!! Reducer og Udregn

01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har aflevering for til kl. 23:55. Og jeg er rigtig i tvivl om disse stykker. Jeg ved der er mange, men er der ikke nogle der kan hjælpe mig med dem, for jeg fatter dem ikke. Vi har haft lidt om kvadratsætninger, men jeg har det ikke på plads endnu. Håber der er nogle der vil hjælpe mig med det samme. Tak.

1.b              f-((g-f)-((3f+g)-f))=

1.c              b2*(a+b)-a2*(a-b)=

1.d              u3-(u2-a)*u-a*(u2-u+a)=

2.a              (25a+25b)/(a2-b2)=                       Den står på en brøkstreg

2.b              (6p-r)/(36p2+r2-12pr)=                  Også på brøkstreg

2.c              (a2-2ab+b2)/(a2-b2)=                     Også på brøkstreg

2.d              (k2-m2)/(k2+km)=                           På brøkstreg

3.a              (36*10-5*6*103)/(8*104)               På brøkstreg


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1.b Ophæv parenteserne indefra og ud

2 : sæt fælles faktorer udenfor og forkort


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

1b = -2*f - 2*g


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

...


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

1b bliver 4f : f-((g-f)-((3f+g)-f)) = f -(g-f) +(3f+g-f) = f-g+f +2f+g = 4f


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 er heller ikke rigtig

1c: b2*(a+b)-a2*(a-b) = b2a + b3 -a3 + a2b


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

# ah ja, my bad. Hør på Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Brugte bare lommeregneren til at reducere, jeg kan se at jeg burde have gjort det i hånden^


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Der skulle også have stået det du skrev, skrev bare i anden portens ved b én gang for meget


Svar #9
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

Jeg er rigtig glad for at i kan hjælpe mig. Tusind tak!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Prøv nu selv de andre opgaver og vis os dine resultater. Så kan vi hjælpe dig, hvor du går i stå.


Svar #11
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

1.d              u3-(u2-a)*u-a*(u2-u+a)=ua-u2-u3-au2-au+a2=-au2-u+a2

Jeg har en fornemmelse af at den er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

1.d : u3-(u2-a)*u-a*(u2-u+a)        gang ind i parenteserne

      = u3 -u·u2 +ua -au2 +au -a2 , træk sammen

     = 2au -au2 -a2

     = a(2u -u2 -a)


Svar #13
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

De næste stykker har jeg ingen anelse om hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Slet ikke?

2.a   (25a+25b)/(a2-b2)  .... her er 25 en fælles faktor for de to led i tælleren, og du kender sikkert kvadratsætningen (a+b)(a-b) = a2-b2 , så vi kan skrive

(25a+25b)/(a2-b2) = 25(a+b)/((a+b)(a-b))  .... her kan vi forkorte (a+b) ud i tæller og nævner

                                 = 25/(a-b) , hvor vi må tage det forbehold, at   (a+b) ≠ 0, dvs a ≠ -b .


Svar #15
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

#12

1.d : u3-(u2-a)*u-a*(u2-u+a)        gang ind i parenteserne

      = u3 -u·u2 +ua -au2 +au -a2 , træk sammen

     = 2au -au2 -a2

     = a(2u -u2 -a)

Den jeg har markeret med fed skrift, skal jeg ikke gange den ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Jeg får det til -au2 + 2au - a2

Men måske kommer andersen og retter det om lidt, men det er det jeg sådan lige får det til med hovedregning :-)


Svar #17
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

#14

Overhovedet ikke, eller jeg ved at jeg skal anvende nogle af de kvadratsætninger, men jeg forstår det ikke særlig godt. Jeg kan godt se hvad man gør, når jeg ser et stykke der er regnet ud, men jeg kan bare ikke finde ud af hvordan andre skal regnes ud.


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kan jo så bruge resultatet i linien før. Jeg valgte at sætte den fælles faktor a udenfor.

#16

Det er jo også det resultat, jeg får :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17

I stykkerne i gruppe 2 skal man finde faktorer i tæller og nævner. Hvis den samme faktor forekommer både i tælleren og i nævneren, kan man så forkorte den ud.


Svar #20
01. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

Hvordan laver man så 3.a, der er jo 10'er potenser i?


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.