Matematik

Hvordan beregner man (1+i)^7?

03. oktober 2010 af Fzang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Findes der nogen formel eller speciel metode til at beregne potensen (1+i)^7?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

Du kan noget besværligt bruge binomialformlen. En nemmere metode er at omskrive til polære koordinater. Det giver 1+i = kvrod(2)eiπ/4  Opløfter du det til 7. potens får du kvrod(2)7*e7πi/4


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

gang den ud, det giver 8-8i, du kan skrive z2*z2...osv, du ved at (1+i)2=2i


Svar #3
03. oktober 2010 af Fzang (Slettet)

 Tak #2, (1+i)^2=2i kan gøre det lidt lettere :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

#1 Tror du alligevel ikke Lind, at det er binomialformlen, som læreren har haft i tankerne? Nu du selv nævner den? Det kan du da prøve Fzang. (1+i)*(1+i) = kvadratet på en toleddet størrelse. Den kender du. Læg mærke til at i2 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af mathon

 (1+i)7 = (√(2)·ei·45º)7 = (21/2)7·ei·7·45º = 8√(2)·ei·315º = 8√(2)·ei·(-45º) =

                  8√(2)·(cos(-45º) + i·sin(-45º)) = 8√(2)·(cos(45º) - i·sin(45º)) = 8 - 8i

....................................

(1+i)7 =
         1 + 7·i + 21·i2 + 35·i3 + 35·i4 + 21·i5 + 7·i6 + i7    =    1 + 7·i - 21 - 35·i + 35 + 21·i - 7 - i  = 8 - 8i

da 1x = 1 uanset værdien af x
hvorfor jeg ikke har skrevet faktor 1x med i hvert led 
 


Svar #6
03. oktober 2010 af Fzang (Slettet)

 Det er i forbindelse med en multiple choice prøve hvor løsningen helst skal være simpel og lige til at finde frem på et par minutter. Desuden har jeg ikke haft noget om det løsningsforslag mathon kommer med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

#6 Det tænkte jeg nok, men Mathon kommer med to forslag, hvoraf det sidste gør brug af Pascals trekant. Mit forslag er nok det mest simple, altså det du skulle benytte i dit multiple choice


Skriv et svar til: Hvordan beregner man (1+i)^7?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.