Kemi

Almen kemi

03. oktober 2010 af naunii (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave jeg har svært ved. Jeg vedhæfter den lige. 

Jeg er helt lost, så håber der er nogen der kan hjælpe mig i gang

På forhånd tak

Mvh. :)

Vedhæftet fil: scan2 001.jpg

Svar #1
03. oktober 2010 af naunii (Slettet)

Altså ved a'eren har jeg prøvet at løse pH, men det er vel ikke rigtigt, da jeg ikke ved om det er en stærk eller svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

a) Ks = [H+][A-] / [Ha] = 10-pKs = 10-4.76
[H+] = [A-] = x og [HA] = c - x
x2 / c - x = 10-4.76 Du har nu en ligning med en ubekendt, x. Løs for x. x = 4.08 * 10-4 M
pH = -log[H+] = -logx ≈ 3.389

b) Brug samme metode, blot her regner du pOH. Når du har pOH benytter du at pH + pOH = 14.02 (da pKw = 14.02)
pOH = 3.703
pH = 10.317

c) Her er det frem med de kreative sider :)

d) Se følgende udredning (svar#5): link


Svar #3
04. oktober 2010 af naunii (Slettet)

I opgave d får du

1.  [A- ] / [HA] = 10^4.14
og
2.  [BH+] / [B] = 10^-0.28
 

Men det kan jeg ikke få det til at give :(

Jeg får det til:

1. = 13814 og 2. 0,5012

Det eneste jeg gør er at dele henholdsvis ks og kb med koncentrationen for henholdsvis H+ og OH-


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Ok. Du ved at pH skal være 8.90. Så må [H+] = 10-8.90, og da pH + pOH = 14.02 ( = pKw), må pOH = 5.12, altså må [OH-] = 10-5.12.

Du ved at Ks = [H+][A-] / [HA] = 10-4.76. Men du kan da få et udtryk ved [A-] / [HA] = Ks / [H+] = 10-4.76 / 10-8.90 = 10-4.76 + 8.90 = 104.14 ≈ 13803.

Du ved at Kb = [OH-][BH+] / [B] = 10-5.12, men du kan få et udtryk ved [BH+] / [B] = Kb / [OH-] = 10-5.40 / 10-5.12 = 10-5.40 + 5.12 = 10-0.28 ≈ 0.52481.

Så dine tal er slet ikke voldsomt ved siden af. Jeg har blot opsat dem i formen 10^(et eller andet) alene fordi det var lettere :)


Skriv et svar til: Almen kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.