Matematik

En funktion er givet ved f(x)=x^2

04. oktober 2010 af trekanten (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion er givet ved f(x) = x^2 . Bestem i hvert af følgende tilfælde hældningskoefficienten for linjen gennem punkterne P(x1,f(x1)) og Q(x2,f(x2)), og reducer så meget som muligt:

a) x1 = p og x2 = p + h


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

                    f '(x) = 2x
.............

                    f '(p) = 2p

                    f '(p+h) = 2(p+h) = 2p + 2h = f '(p) + 2h


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af mathon

måske
                        f '(p+h) - f '(p) = 2h


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke tangenten til grafen, der bedes om, men linien gennem to punkter på grafen, altså en sekant for grafen. Sekantens hældning er lig med differenskvotienten

a = (f(x2)-f(x1)/(x2-x1) = (f(p+h)-f(p))/h = ((p+h)2-p2)/h = (2ph+h2)/h = 2p+h


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af mathon

Ja det var tolkningen af
                                              "...i hvert af følgende tilfælde..."  når der kun nævnes ét a)

altså a) som et af flere

OK


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi blev nok kun præsenteret for en del af opgaven, som det ofte er tilfældet.


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x)=x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.