Matematik

Find længden af siden bc og bestem areal

04. oktober 2010 af indrero (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er fuldstændig kørt fast i mat. Er super dårlig til cosinus, sinus og tangens. Håber på at få uddybende hjælp!

I trekant ABC er vinkel A = 52gr og længden af siden AB er 32,9.

a) Bestem længden af siden BC

b) Bestem arealet af trekant ABC


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

der mangler en oplysning

                er C 90º ?


Svar #2
04. oktober 2010 af indrero (Slettet)

Min fejl. C er 90º


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

                      |BC| = a = c·sin(A)

                      T = (1/2)·a·c·sin(B) = (1/2)·c·sin(A)·c·sin(90º-A) = (1/2)·c2·sin(A)·cos(A) = (1/4)·c2·sin(2A)

........................

2sin(V)·cos(V) = sin(2V)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af mathon

eller
                              a = c·sin(A)
 

                              B = 90º-52º = 38º

                              T = (1/2)·a·c·sin(B)


Svar #5
04. oktober 2010 af indrero (Slettet)

Jeg takker mange gange!


Skriv et svar til: Find længden af siden bc og bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.