Matematik

dyrkning af mark.

04. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

ved dyrkning af mark tælles majsene med jævne mellemrum igennem nogle dage. i starten er der 20 majs. majsene fordobles hver gang der er gået 30 dage.

- Opstil en foeml der beskriver amtal majs som funktion af antal dage efter start.

Nogle som kan løse denne opgave og forklare mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af peter lind

Funktionen er af formen y = b*ax/x1


Svar #2
04. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

eksponentiel funktion er det ikke bare y = b*a^x ? hvor for du div. med x1 fra?

Hvordan kan du se det er en eksponentiel funktion?

Hvis du ved hvordan man løser den så sig til..


Svar #3
04. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

skal man ikke bruge noget med fordoblingskonstanten når vi får at vide at de fordobles hver 30. dag ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af 04w24 (Slettet)

x=antal måneder(30 dage), f(x) = antal majs som funktion af mdr.

f(x)=2x+20


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af peter lind

#2 Det er en anden måde at skrive det på. Når jeg skriver x/x1 i eksponenten er det et tip. Yderlig tip: sæt a=2 i formlen i #1


Skriv et svar til: dyrkning af mark.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.