Matematik

Ligninger

05. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogle der kan  forklare hvordan man regner en ligning ud ?

Eksempel :

8y - 3 = 189 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af Isomorphician

8y - 3 = 189

læg 3 til på begge sider:

8y = 192

del med 8 på begge sider:

y = 24

---

Generelt:

da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger


Svar #2
05. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Hmm.. Hvad med den her : 1/7x - 12 = 0 ? Her er der brøk, hvordan regner man den ud ? ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2010 af Isomorphician

(1/7)x - 12 = 0

læg 12 til på begge sider:

(1/7)x = 12

gang med 7 på begge sider:

x = 84


Svar #4
05. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Hvornår ved man at man skal gange og divider ?


Svar #5
05. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af Isomorphician

Du skal gøre hvad der er nødvendigt for at isolere x.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.