Matematik

Forhold

05. oktober 2010 af hhhgggd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Her er der nogle opgaver om forhold som jeg ikke kan finde ud af. Forklar mig lige hvordan jeg gør..

Den første opgave lyder sådan her: En barbecueblanding på 60 g består af salt, løg og chili i forholdet 6 : 3 : 1.  Hvor mange gram af hver del er der? Forklar mig lige hvordan jeg finder ud af det..

Den anden opgave lyder sådan her: I 7.B er der 27 elever. Forholdet mellem dem der går til sport, og dem, der ikke går til sport, er 5 :4. Hvor mange elever går til sport? Og hvor mange elever går ikke til noget??

Håber jeg kan få svar på hvordan jeg gør med forhold :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Mimical (Slettet)

Hvis man skal regne ud, hvordan en givet mængde skal fordeles ud fra et sæt forholdstal, gøres det hurtigt og nemt på følgende måde:

Lad os sige at mængden, der skal fordeles er M, samt at folholdstallene, der skal fordeles efter er N1, N2, N3 ... osv.

1. Læg alle forholdstallene sammen. Derved fås summen S = (N1 + N2 + N3 ... osv.)
2. Divider hver af forholdstallne med S. Derved fås serien: Q1 = N1/S, Q2 = N2/S, Q3 = N3/S ... osv.
3. Multiplicer så hvert enkelt element af denne serie med M, og du får andelsserien A1 = Q1 x M, A2 = Q2 x M, A3 = Q3 x M ... osv.

Det står altsammen her: da.wikipedia.org/wiki/Forholdstal

Dvs. Du har 1) 60 · 6/9 = 40 og 60 · 3/9 = 20

2) 27 · 5/9 = 15 og 27 · 4/9 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

opgave 1

du skal stille det op som en ligning

en del kalder du for x barbeueblandingen består af 6 dele salt, 3 dele løg og en del chili, sådan skal ligningen se ud:

1.  x+3x+6x=60

10x=60

60/10=6

x=6

det vil sige at en del er 6g chili er en del det vil sige 6 gram, løg er tre dele det vil sige 6*3=18, salt er 6 dele det vil sige 6*6=36g


Svar #3
05. oktober 2010 af hhhgggd (Slettet)

Forstår det ikke på den måde, går kun i 7.klasse.. Det der har jeg slet ikke lært noget om..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

når der står 6:3:1 betyder det at hele blandingen er delt op i ti dele 6+3+1=10, 6 af delene er salt, 3 af delene er løg og 1 af delene er chili. for at regne ud hvor meget en del er siger du 60/10= 6 det vil sige at en del er 6g, 6 dele må være 36 gram fordi 6*6=36, 3 dele må være 18 gram, fordi 3*6=18. 

var det nemmere at forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af Mimical (Slettet)

#2
 

opgave 1

du skal stille det op som en ligning

en del kalder du for x barbeueblandingen består af 6 dele salt, 3 dele løg og en del chili, sådan skal ligningen se ud:

1.  x+3x+6x=60

10x=60

60/10=6

x=6

det vil sige at en del er 6g chili er en del det vil sige 6 gram, løg er tre dele det vil sige 6*3=18, salt er 6 dele det vil sige 6*6=36g

18 + 36 = 54g Hvor er de sidste 6g henne?

Dit svar er forkert!


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

#5

nej for jeg har sagt at den første er 6g

det vil sige at en del er 6g chili er en del det vil sige 6 gram, løg er tre dele det vil sige 6*3=18, salt er 6 dele det vil sige 6*6=36g


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af Mimical (Slettet)

#6
 

nej for jeg har sagt at den første er 6g

det vil sige at en del er 6g chili er en del det vil sige 6 gram, løg er tre dele det vil sige 6*3=18, salt er 6 dele det vil sige 6*6=36g

Kære supergirl100

Du har 60g barbecueblanding, det skal der også være når du lægger dine forskellige ingridienser sammen. Du får forholdet til at blive henholdsvis 18 og 36 tilsammen er det 54. Altså ikke 60 som det skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 jeg har jo nævnt de 6g i den første sætning de skal lægges oveni de 54 g jeg tror jeg har formuleret det forkert, undskyld..


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

jeg har sagt at chili er 6g, salt er 36 g og løg er 18g


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2010 af Mimical (Slettet)

#9
 

jeg har sagt at chili er 6g, salt er 36 g og løg er 18g

Undskyld jeg havde ikke set at forholdet var 6:3:1, så har du ret alligevel! Jeg beklager!

Så bliver udregningerne:

 1) 60 · 6/10 = 36,  60 · 3/10 = 18 og 60 · 1/10 = 6

2) 27 · 5/9 = 15 og 27 · 4/9 = 12


Skriv et svar til: Forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.