Matematik

Skæringspunkt for 3 planer på lommeregner

05. oktober 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej alle.

Har 3 planer, alfa, beta og pi.

hvordan tjekker jeg mine papir-beregninger på ti-89? 

alfa: 7x+5y+3z-12=0

beta: x+2y+4z+9=0

pi: -2x-3y+z-10=0

manuelt har jeg fået P for de 3 planer til (0; -3,869; -1,607)

men kan ikke finde ud af at tjekke det på ti-89. 

Har prøvet med 3 ligninger med 3 ubekendte. solve(bla and bla and bla,{x,y,z}).

på forhånd tak !

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Du kan også direkte sætte ind i ligningerne for at se om det passer for eks. 7*0 -5*3,869 -3*1,607 -12. =? 0

Iøvrigt venstre side er negativt så du har regnet galt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Det burde virke at løse tre ligninger med tre ubekendte. TI-89 kan finde på at gå i koma over, at du bruger rigtigt minus - i stedet for fortegnsminus (-) i starten af den sidste ligning.

Jeg får x=31/4, y=-475/56 og z=3/56

Du kunne også gøre prøve med din løsning for at kontrollere resultatet, hvis din lommeregner stadig ikke er samarbejdsvillig.


Skriv et svar til: Skæringspunkt for 3 planer på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.