Matematik

Differentialregning - bestem f´(-2)

06. oktober 2010 af solsikken34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg denne opgave an? :-)

Bestem f´(-2) for følgende funktion (uden hjælp af lommeregner):

f(x)=4x^2-2x+8

På forhånd tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af mathon

                 f '(x) = 8x - 2

                 f '(-2) = 8·(-2) - 2 = -16 - 2 = -18


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af mathon

evt
                  Define f(x) = 4x^2-2x+8

                  Define g(x) = d(f(x),x)

tast            g(-2)


Svar #3
06. oktober 2010 af solsikken34 (Slettet)

Tusind tak :-)

Lige præcis det her f '(-2) = 8·(-2) - 2, er det en bestemt formel du går ud fra? Jeg kan forstå du bruger 2ax+b men hvad gør du så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af mathon

                   ...substituerer x med -2


Skriv et svar til: Differentialregning - bestem f´(-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.