Matematik

Opgave om ligefrem proportionalitet

08. oktober 2010 af rinamikkelsen (Slettet)

Hejsa,

Jeg sidder lige i øjeblikket med en aflevering - men jeg er gået død i en opgave.

Opgaven lyder: Opskriv en ligning for sammenhængen mellem s og t når det oplyses af s=12,5 når t=8.5

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

s = k*t

k beregnes ud fra de oplyste værdier

12,5 = k*8,5

k =12,5/8,5 =25/17


Svar #2
08. oktober 2010 af rinamikkelsen (Slettet)

 Er formlen for ligefrem proportionalitet ikke: y=a*x, hvor a er proportionalitetsfaktoren - altså en konstant værdi?

Jeg er bare i tvivl om, om det er s eller t jeg skal sætte ind som proportionalitetsfaktoren - altså: 

y=12,5*t

eller

y=s*5.0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen y = a·x er formlen for porportionalitet mellem størrelserne x og y. her taler vi om proportionalitet mellem størrelserne s og t. Se løsningen i #1, hvor proportionalitetskonstanten er kaldt k i stedet for a.


Svar #4
08. oktober 2010 af rinamikkelsen (Slettet)

 Nej - undskyld, nu forstår jeg pointen! 

Tusind tak for hjælpen - så må jeg se om jeg kan komme videre ;-)


Skriv et svar til: Opgave om ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.