Matematik

Produkt

09. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

Hvad vil produkt af et tals kvadrat sige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Et tals kvadrat er tallet ganget med sig selv. Tallet n's kvadrat er n2 .

"produkt af et tals kvadrat" må være taget ud af en større sammenhæng.


Svar #2
09. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

hvad betyder "produkt"


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et produkt er resultatet af to eller flere tal, faktorer, der ganges med hinanden.


Svar #4
09. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

Der står her: summen af to tal (som er positive) er ti. Produktetet af det ene tals kvadrat og det andet tal skal være størst muligt. bestem tallene. Hvordan gør man.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Kald tallene a og b. Så skal der gælde, at a>0, b>0, a+b=10 , og P = a2b skal være størst muligt . Vi kan isolere b af lign ingen a+b=10 til b=10-a og indsætte det i produktet P:

P = a2b = a2(10-a) = 10a2 - a3 .

Opgaven går da ud på at finde maksimum for funktionen

P(a) = 10a2 - a3 .

Dette gøres ved at løse ligningen

P'(a) = 0, dvs 20a - 3a2 = 0 . Brug nulreglen til at løse denne ligning:

a(20 - 3a) = 0 , hvoraf a = 0 eller a = 20/3 . Her må vi forkaste løsningen a = 0, da a skal være positiv.

 De to tal a og b er da a = 20/3 og b = 10-a = 10-20/3 = 10/3 . Summen af de to tal er 10, og produktet af a2 og b er 4000/27 .


Svar #6
09. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

Tak.

Hvad skal jeg bruge nulreglen til. Ved godt hvad den siger, men forstår ikke rigtig hvordan man bruger den. Man løser jo bare ligningen normalt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nulreglen for et produkt siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er nul.

I ligningen  20a -3a2 = 0 er det yderst bekvemt at bruge nulreglen, da vi kan skrive venstresiden som et produkt

a(20 -3a) = 0 . Heraf ses, at produktet er nul, hvis en af faktorerne er nul, dvs hvis a=0 eller hvis 20-3a = 0.

Hvordan løser du ellers bare ligningen normalt?


Svar #8
09. oktober 2010 af diiidaaa (Slettet)

solver :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man bruger da ikke lommeregner til den slags hovedregning.


Skriv et svar til: Produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.