Matematik

Opstilling af Ligning?

10. oktober 2010 af Krudter1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan gennemskue den her:

I gymnasiets kantine blev der mandag solgt for 1225 kr.

Muffins koster 10 kr.

Boller koster 5 kr.

Der blev solgt 160 boller og Muffins.

Hvor mange boller blev der solgt? (Der skal opstilles en ligning)

TAK 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Kald antal solgte muffins for for x og antal boller for y. Beregn hvad der bliver solgt for der sælges de x muffins og y boller.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2010 af MWT (Slettet)

 du kan opstille 2 ligninger:

160=x+y el. (160-y=x)  og 1225=10*x+5*y

dermed:

1225=10*(160-y)+5y

dette skulle gerne blive 75 boller. :)


Svar #3
10. oktober 2010 af Krudter1993 (Slettet)

 Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Jo, men når du nu får oplyst, at der er solgt 160 boller á 5 kr. (5 x 160 = 800) så er der jo blevet solgt muffins for 425 kr. (1225-800=425) og 425/10 = 42,5 boller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af peter lind

Hvis der er solgt 160 boller holder de foregående 2 ligninger ikke, Du kan dermed ikke bruge dem.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Start med at indføre passende begreber, fx bogstavpar:

Y=1225 kr

a=160 boller & r=5 kr.

b= x muffins & s=10 kr.

1225 = a · r + x · 10

1225 = 160 · 5 + x · 10

1225 = 800 + 10x

1225 - 800 = 10x

425 = 10x

42,5 = x


Svar #7
10. oktober 2010 af Krudter1993 (Slettet)

 Der står Boller OG muffins!


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Ψ


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Læste lige lidt forkert. Jeg køber MWT's forklaring ;D

Havde jeg gået i syvende klasse, havde jeg fået 13 for mit svar ovenfor!


Skriv et svar til: Opstilling af Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.