Matematik

Hvilken værdi har C i andengradsligningen?

10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået dette spørgsmål i min matematik aflevering:

<span style="mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US">For hvilke værdier af c har andengradsligningen 2x^2-4x+c=0 
<span style="mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US">a) <span style="mso-fareast-font-family: Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:EN-US">Én løsning.

<span style="mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US">b)<span style="mso-fareast-font-family: Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:EN-US"> To løsninger.</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language: DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">c)<span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif";mso-fareast-font-family: Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> Ingen løsninger

Og jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre! Jeg vil virkelig blive glad, hvis nogen kunne forklare det for mig ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Find diskriminanten d for andengradsligningen.  d=0 medfører1 løsning, d>0 medfører 2 løsninger, d < 0 => ingen løsning.


Svar #2
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 okay, nu har jeg gjort sådan her:
a=2 b=4 c=0
d=b^2-4ac=d=16
så har jeg regnet det ud til at være -2 og 0, 
Men TII siger at det er 2 og 0.
Har jeg gjort noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af peter lind

Du har 2 fejl. b=-4 ikke 4. Dette betyder dog ikke noget for facit. Den anden er at du sætter c=0. Den kender du ikke så den skal bare blive stående,


Svar #4
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 Jeg har fået det til at gå op nu, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvilken værdi har C i andengradsligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.