Matematik

funktioner

10. oktober 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder liii fast i en opgave håber nogen kan hjælpe

opg 1) funktionerne f og g har forskrifterne f(x)=ax+b og g(x)=bx+a. grafen for g går gennem punkterne A(-1,5) og B(2,1). tegn grafen.

opg 2) funktionen f har forskriften f(x)=3x+b. bestem b, så grafen går gennem punktet (-2,-3). funktionen g har forskriften

g(x)=(a - 2)x+a+3. bestem a, så punktet (a,3) ligger på grafen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Den har du jo lige fået svar på!


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Opg 2) Indsæt punktet (-2,-3) i funktionen f(x)=3x+b, da du jo ved at et punkt skrives som (x,f(x)), derefter løs ligningen og du vil nå frem til b=3


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.