Matematik

Hjælp til svært matematik spørgesmål

10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Metoder til omskrivning....

omskriv fra procent til decimaltal, fx. 45 %

og fra promille til decimaltal fx. 327 promille

decimaltal til procent?og fra brøk til procent?

hvad vil det sige at skrive som uforkortlig brøk? fx 35 % eller 250 promille, evt metode?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Spøgelset (Slettet)

Omskriv 45% til decimaltal, gøre du ved at dividere 45 med 100 = 0,45 , så er den omskrevet til decimaltal

Omskriv 327 promille til decimaltal, gøre du ved at dividere 327 med 1000 = 0,0327, så er den omskrevet til decimaltal.

For at skrive som en uforkortelig brøk, dvs. at man skal forkorte den indtil den ikke kan mere. Fx 35 % Den skal du omskrive til brøk. Det gør du først ved at sætte 100 nedenunder :

35
100

Altså det er brøkket.. Så skal du forkorte den . Hvilke tal går både op i 35 og i 100 ? Det gør 5 fx. Hvor mange gange går 5 op i 35 ? ---> 5, 10 , 15 , 20, 25, 30 , 35 = dvs. 7 gange

Hvor mange gange går 5 op i 100? --> 5, 10, 15, 20 , 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100 = dvs. 20 gange. Så hedder din brøk:

7
20
 


Svar #2
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Hvad med decimaltal til procent fx. 0,699? og 3-4 dele skal omskrives til procent


Svar #3
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Jamen er det sådan med 35 %? og hvad med hvis det er 0,6 % eller 250 promille? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af Spøgelset (Slettet)

Fra decimaltal til procent: 0,699 gange 100 = 69,9 %

Fra brøk til procent: 3/4 dele . 3 tallet ganger du med 100 og 4 tallet dicviderer du :

3
4

300
   4

Hvor mange gange går 4 op i 300 ? --> 75 %


Svar #5
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

det forstår jeg ikke helt det med brøk


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af Spøgelset (Slettet)

Omskrivninger:

Procent til brøk : eks. 80 % til brøk -->

80
100

= 8
   10

= 4
   5   Facit


Fra brøk til procent: 3/4 dele . 3 tallet ganger du med 100 og 4 tallet dicviderer du :

3
4

300
4
Hvor mange gange går 4 op i 300 ? --> 75 %
 

Fra procent til decimaltal: eks. 52 % --> 52 / 100 = 0,52

Fra decimaltal til procent: 0,699 gange 100 = 69,9 %

Brøk til decimaltal : eks 2/5 dele . Dividerer du tæller med nævner dvs. 2 divideret med 5 = 0,4

Når det er promille gør du det samme. Men denne gange gøre du det med 1000 , fordi promille er i 1000 dele.


Svar #7
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Tusinde tak har du mod på at hjælpe med andre mas spg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2010 af Spøgelset (Slettet)

Det var så lidt ;)

Hvad er de andre mat spg ?


Svar #9
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Find det mindste hele tal  t, der passer til ulighedern. fx 5t>43 t= ? evt metode?

Find det største hele talt der passer i uligheden. fx 3t+7<27 t= ? evt metode?

løs ullighederne eks. 6x+9<8x-3? evt metode

på forhånd tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til svært matematik spørgesmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.