Fysik

Koblinger, spændingskilde og kredsløb

10. oktober 2010 af yas-03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Jeg sidder med nogle fysikopgaver, som jeg prøver at løse helt forgæves :S

Jeg ville hører om nogle af jer ville hjælpe, er nemlig ik særlig god til fysik

opg. 1

En 150 ohmsk resistor og en 470 ohmsk resistor kobles og forbindes til en 6,00 V-spændingskilde

- beregn erstatningsresistansen for serie- henholdsvis parallelkobling.

- find for hver resistor i hver af koblingerne strømstyrken gennem resistoren, spændingsfaldet over den og den afsatte effekt.

opg. 2

En spændingskilde har hvilespænding 4,55 V og indre resistans 1,07 ohm.

- beregn kortslutningsstrømstyrken

En 47,0 ohmsk resistor forbindes med spændingskilden

- Hvad bliver strømstyrken i kredsløbet?

- Hvilken effekt afsættes der i 47,0 ohmsk resistoren?

Opg. 3

Et element har polspændingen 1,38 V ved strømstyrken 400 mA. Hvis elementet skal levere yderligere 300 mA, falder polspændingen 0,090 V.

- Beregn den indre resistans.

- Bestem spændingskildens hvilespænding og kortslutningsstrømstyrke.

Haaber virkelig i kan hjælpe mig, for jeg er virkelig farret vild i disse opgaver!

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af mathon

Opg. 3

                           Uy = ε - Ri·I  ⇔  Ri = (ε - Uy) / I

400 mA:            1,38 V = ε - Ri·(0,4 A)

700 mA:             (3,38 - 0,09) V = ((1,38 V) + Ri·(0,4 A)) - Ri·(0,7 A)     hvoraf Ri beregnes
                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mathon

opg. 1

         seriekobling:
                                           Rs = R1 + R2             

                                           U1 = (R1/Rs)·(6,00 V)         U2 = (R2/Rs)·(6,00 V)

                                           I = I1 = I2 = (6,00 V) / Rs

                                           P1 = R1·I2                           P2 = R2·I2

         parallelkobling:
                                           Rp = (R1·R2) / (R1 + R2)

                                           U = U1 = U2 = 6,00 V

                                           I1 = (6,00 V) / R1                 I2 = (6,00 V) / R2

                                           P1 = (6,00 V)2 / R1              P2 = (6,00 V)2 / R2


Svar #3
11. oktober 2010 af yas-03 (Slettet)

Tusind tak for hjælpem :D 1000 x tak


Skriv et svar til: Koblinger, spændingskilde og kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.