Matematik

differentialregning hjælp til opgave til 12-10

10. oktober 2010 af 98676363 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey er der ikke lige nogen der kan hjælpe mig med denne opgave,,, xD det ville være super dejligt 

grafen for funktionen f(x) = -1/2x^2 + x +3 har en tangent i punktet (2,3) 

a. giv x =2 tilvæksten delta x og beregn hældningen 

delta y / delta x for den tilsvarende sekant. 

b reducer det fundne udtryk for delta y / delta x 

c lad delta x gå mod 0 og bestem herved f´(2)

er simpelthen så dårlig til differentialregning.......


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

a. Sekantens hældning er differenskvotienten

Δy / Δx = (f(x+Δx) - f(x)) / Δx

Brug nu udtrykket for f(x) til at beregne Δy/Δx når x = 2 .


Svar #2
10. oktober 2010 af 98676363 (Slettet)

kan du ikke sætte det ind i formlen ,,, jeg er ikke sikker på jeg gør det rigtig xD 


Svar #3
10. oktober 2010 af 98676363 (Slettet)

hvordan putter man x+3 ind i formlen ? 


Svar #4
10. oktober 2010 af 98676363 (Slettet)

er det her rigtigt ? -0,5(2+deltax)^2 +2+delta x +3 - 2 over delta x? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af Drunken (Slettet)

Flot rigtig flot niller :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal trække f(x) fra i tælleren, hvor x = 2,

(f(x+Δx) - f(x)) / Δx = (-(1/2)(2+Δx)2 + (2+Δx) + 3 - (-(1/2)·22 + 2 +3))/Δx

     = (-(1/2)·(2·2·Δx + (Δx)2) + Δx)/Δx = (-2·Δx -(1/2)·(Δx)2 + Δx)/Δx

    = -(1/2)·Δx - 1


Svar #7
11. oktober 2010 af 98676363 (Slettet)

 ,, okay tak xD ,, hey Chris :P .. der var ikke noget studiehjælp i skolen så tager det lige herinde. Folk er så flinke 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2010 af Drunken (Slettet)

Haha :D ja


Skriv et svar til: differentialregning hjælp til opgave til 12-10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.