Matematik

Eksponentielt voksende funktion

10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)
I et koordinatsystem er givet to punkter A(1,2) og B(4,10)

1) Bestem en forskrift for den linære funktion f, hvis graften går gennem A og B
y=(8/3)x-(2/3)

2)Bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion g, hvis graf går gennem A og B
Her skal g(x)=b*a^x vel bruges,jeg får
a=1,71, men hvordan findes b?

3) For enhver værdi af x er P(x,f(x)) et punkt på grafen for f, og Q(x,g(x)) er et punkt på grafen for g

Benyt grafregneretn til at bestemme den størst mulige værdi af |PQ|, når x € [1;4]

Hvordan løses den - er helt væk. Håber I vil hjælpe :]

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

2) hvis du kender a, og kender x og g(x) (1,2) eller (4,10), så indsætter du i din funktionsforskrift og løser for b

3) aftanden mellem P og Q er givet ved forskellen i de to funktioners funktionsværdier

|PQ|(x) = f(x)-g(x)
dette udtryk skal så differentieres, og maksimum skal findes inden for det givne interval. Det kan du så bruge din lommeregner til

Svar #2
10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)

Er ik sikker på, hvad du mener med 2'eren... jeg skal vel først finde a... a = (y1/y2)^(1/x1-x2)...

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2005 af allan_sim

#0.
Hvordan har du fundet b i punkt 1 - sandsynligvis ved at benytte et af de kendte punkter og så isolere b i forskriften.
Prøv at benytte samme fremgangsmåde, når du skal finde b i punkt 2. Brug dit fundne a og ét af de kendte punkter, sæt ind og isoler b:

g(x)=b*a^x
10=b*1,71^4
b=....

Svar #4
10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)

For at lave 1 brugte jeg a = (y2-y1)/(x2-x1), hvorefter jeg brugte liniensligning...

#3 siger: g(x)=b*a^x
10=b*1,71^4
b=....
Hvor kommer a = 1,71 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du skrev selv a=1,71 i dit første indlæg...

Svar #6
10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)

i 2'eren får jeg g(x) = 1,17*1,71^x, hvilket passer fint, hvis man teger den ind på ti-82.

3) |PQ|(x) = f(x)-g(x)
= (8/3)x-(2/3)-1,17*1,71^x
|PQ|'(x)= Hvordan skal den differenteres... er mest 1,71^x jeg er i tvivl om

Svar #7
10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)

Kom da lige med et hint - eller to :]

Svar #8
10. april 2005 af Ole_chr (Slettet)

Har fundet ud af det nu - takker for jeres hjælp!

Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.