Fysik

opgave om bølger

11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 søger hjælp til denne opgave.. 

Vedhæftet fil: opgave 7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1. formler  n=c/v    hvor c og v er hastighederne i henholdsvis vacuum(luft) og lysleder.

c = λvac*f    og   v = λleder*f    frekvensen i luft og lysleder er den samme.    sammensæt formlerne og find λleder.

2.   Ændringen før signalet skal forstærkes er -0.22dB/km*x  hvor x et strækningen.  formlen for ændring i styrke er

LdB  = 10*log(P1/P0)     hvor altså   P1 = 12.5%*P0    indsæt og udregn x.


Svar #2
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 mener du således med a)

Vedhæftet fil:Opgave 7.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Linien 'Jeg kalder......' og det med Fluft   er vås,  Hvad er Fluft ???     Istedet for c kan du indsætte c = λluft*f.   Du når dog i de to sidste linier frem til det rigtige.


Svar #4
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 Så jeg skal bare ændre det..  hvorfor c = f * lamda luft.. kan ikke finde formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hastighed = bølgelængde*frekvens     hastighed i luft = c


Svar #6
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 hvor har formleb fra opg. b fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

den med decibel? den står sikker i din bog i kapitlet om lyd.

L = 10*log(I/I0)    hvor I er den aktuelle intensitet, I0 er den intensitet der kun lige kan høres af mennesker. L er så et mål for størrelsesforholdet.


Svar #8
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 ahh.. ja, havde godt set formlen, forstod bare ikke I0


Svar #9
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 hvorfor bliver mit tal negativt ?


Svar #10
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 min afstand negativ ?


Svar #11
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 mener du den skal løses således 

Vedhæftet fil:)b.doc

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

du skal dividere med -0.22db/km da det er et tab.


Svar #13
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 ahh.. der var det.. 


Skriv et svar til: opgave om bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.