Matematik

Reducering med dividere

11. oktober 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 (18x+2)/(4y)-(5x-1)/(3y)

Hvordan løser man denne.

ved hvordan man reducere med alt andet end dividere så hvis i lige vil forklare mig hvad man skal når man reducere sådan en her med divideret ville jeg være meget taknemmelig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2010 af peter lind

Sæt det på en fælles brøkstreg. Fællesnævneren er 12y


Svar #2
11. oktober 2010 af patr0805 (Slettet)

 kan ikke få det til at gå op.

(18x+2)/(4y)-(5x-1)/(3y) → 3*(18x+2)/(3*4y)-((4*(5x-1))/(4*3y) → (29x+2) /12
 

3*(18x+2)          4*(5x-1)
---------------- - ---------------     ->      (29x+2)/12
     3*4y                 4*3y

FÆLLESNÆVNER: 12y som du sagde.

please hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2010 af peter lind

Hvorfor smider du y et i nævneren væk. Du har en regnefejl. De 29 er ikke rigtig.


Svar #4
11. oktober 2010 af patr0805 (Slettet)

 får det til (34x+10)/12y.... men det er ikke rigtigt...

x=(3*18x)-(4*5)=34x

tal = (3*2)-(4*-1)=10

y = 12y

aarrrhg


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af peter lind

Det var bedre


Svar #6
11. oktober 2010 af patr0805 (Slettet)

hov det er faktisk rigtigt.. TAK :)


Skriv et svar til: Reducering med dividere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.