Matematik

Et lille spørgsmål ang. Matematik

11. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens. (Som forhåbentlig kan matematik) :-D

Jeg står nu med min sidste opg. i min matematikaflevering. (SKØNT!) Men er desværre stødt ind i et lille problem: Opgave 4) - Jeg forstår den slet ikke! Så derfor: HJÆLP!

Jeg har vedhæftet filen. :-)

På forhånd tak! .. MANGE TAK.

Vedhæftet fil: Matematik Aflevering+3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Du bruger pytaguros til at finde den sidste side i trekanten. Og derefter kan du finde vinklerne ved hjælp af sinus og cosinus relationerne. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

r=T* sinR

vinkelsummen er 180º

R+S+T=180

r2+s2=t2         indsæt de kendte sider og beregn s


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal starte med at lave en tegning, så du selv kan se, hvad der foregår. I den retvinklede trekant kender du hypotenusen t og den ene katete r. Man bestemmer den anden katete af Pythagoras:

s = (t2-r2)1/2

og man bestemmer så den ene vinkel af en sinusrelation:

sin(R) = r/t og den anden af S = 90º-R


Svar #4
11. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Er de to sidste vinkler så = 180?

& den sidste side er det det lille "s"? :-) Hvis ja, hvordan finder jeg den så?

Hvad skal jeg gøre med de store bogstaver: "RST"?

Tak Tak. ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

De store bogstaver R, S, T betegner sædvanligvis de tre vinkler, mens de små bogstaver r, s, t betegner de sider, der ligger overfor vinklerne med de tilsvarende store bogstaver. Det burde være velkendt fra geometrien.

Prøv, f.eks. at læse vejledningen i #3. Den ene vinkel er R, og den anden er S. Den tredje vinkel er T, der er kendt og er = 90º. Man finder den sidste side s ved at bruge Pythagoras, som anført i #1, #2, og #3.


Svar #6
11. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Ah. Det forstod jeg!

For at beregne R= r : t

For at beregne S= 90 - R (resultatet fra overstående)

For at finde s= (t2-r2)1/2 (0,5)

Problemet er at når jeg taster dette ind på min lommeregner, så bliver det et helt andet resultat end det, som står i min facitliste:

R= 55,61

S= 34,39

s= 8,08

Jeg får det til følgende=

R= 0,825

S= 89,17

s= 8,077777 (Men dette resultat kan vel godt passe?)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er sin(R) der er = r/t . Prøv nu at følge lidt med i forklaringerne.


Svar #8
11. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Hvad er forskellen på Sin(R) og R? (Jeg følger skam med. Har bare virkelig svært ved faget.) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du ikke kender forskel på sinus til en vinkel og vinklen selv, skal du arbejde lidt med de relevante kapitler i din bog.

Sinus til en af de spidse vinkler i en retvinklet trekant fås som forholdet mellem den modstaående katete og hypotenusen. I dette tilfælde er det

sin(R) = r/t .

Siden r er den til vinklen R modstående katete, og siden t er hypotenusen i trekanten.


Skriv et svar til: Et lille spørgsmål ang. Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.