Matematik

ligninger

11. oktober 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej..

nogen som kan hjælpe med denne her.

isoler x :

1/x+1/y=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af mathon

multiplicer med xy

               y + x = 10xy                        x,y ≠ 0

               10xy - x = y

                x(10y - 1) = y

                x = y / (10y - 1)                y ≠ 0,1

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle led med xy

forkort brøkerne, så forsvinder nævnerne

saml led med x på den ene side af = og resten af leddene på den anden

sæt x udenfor parentes

del med størrelsen foran x på begge sider


Svar #3
11. oktober 2010 af averoma24 (Slettet)

Tusind tak! :)

- Jeg er lige gået i stå med 2 mere :( håber i vil hjælpe med de 2:

nummer 1 er:

1/x+1/y=1/z

nummer 2 er:

a/x+b/y=1


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

1) gang alle led med fællesnævneren som i 1 er x*y*z og forkort derefter, så nævnerne forsvinder

2) fællesnævner x*y


Svar #5
11. oktober 2010 af averoma24 (Slettet)

Hvad mener du :s

Har du nogen udregninger for dem :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Ønsker du hjælp til opgaverne eller forventer du at jeg regner dem for dig?


Svar #7
11. oktober 2010 af averoma24 (Slettet)

Jeg ønsker hjælp..

Jeg har prøvet:

1/x+1/y=1/z

x+y-01/z

1/z xy - x=1/z y

x(1/zy-y)=

yz/y-z

men er det rigtigt? det er til nummer 1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

1/x+1/y=1/z                   gang med xyz i alle brøker

xyz/x+xyz/y=xyz/z         forkort nu brøkerne ved at dividere med (fjerne) samme størrelse i tæller og nævner


Svar #9
11. oktober 2010 af averoma24 (Slettet)

Var mit så ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

nej


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.