Matematik

Ligning

11. oktober 2010 af MonaR (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) - Hvordan løser man denne ligning; 3(2x+1)= 4x+9 ?

2) - En funktion f har forskriften

f (x)=7x+b,

hvor b er et tal. Punktet P(3, 31) ligger på grafen for f.

Bestem tallet b.

3) - Prisen på vareudbringning med et transportfirma er givet ved

f (x)=15x+75,

hvor f (x) er prisen (angivet i kr.) for at transportere varer x km.

Bestem prisen for at transportere varer 10 km. Beskriv, hvad konstanterne 15 og 75 fortæller om prisen på vareudbringningen.

4) - Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f (3) = 864 og f (6) =1493.
a) Bestem en forskrift for f.
b) Bestem fordoblingskonstanten for f.

5) - I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

Det oplyses, at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.

b) Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af mathon

                    
                   3(2x+1) = 4x+9             prøv nu lige at gange ind i parentesen og derefter hæve parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du vil spørge om?


Svar #3
11. oktober 2010 af MonaR (Slettet)

Det er mere eller mindre hvordan man udfører opgaverne, det er hvad jeg spørger om.

Mathon jeg har lavet lidt at opgaven, men er ikke sikker på om det er korrekt indtil videre;

Man ganger ind i parentesen
3*2x = 6x
3*1= 3
  => 6x+3 = 4x+9

Og jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre herfra.

Tak på forhånd.

Mht. de andre opgaver, så ved jeg ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang og hvilke specifikke formler jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

træk 4x fra på begge sider af =

træk 3 fra på begge sider og

divider med tallet foran x på begge sider


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.