Matematik

er denne anden grads ligning løst korrekt ??

11. oktober 2010 af natasjah (Slettet) - Niveau: C-niveau

x-2 = 2√2x-7

=(x-2)2 = (2√2x-7)2

=x2-4 = 4+4x2 - 49

=0 = 3x2+8-49

Kan dette passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af goathunter (Slettet)

nej du skal bruge at (a+b)2=(a+b)(a+b)=a(a+b)+b(a+b)=a2+ab+ba+b2=a2 + 2ab + b2

Bruger man dette på f.eks. (x-2)2 = x2 +2(x*(-2)) + (-2)2 = x2 -4x +4


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke kvadreret højresiden korrekt. Men der er slet ingen grund at kvadrere på den måde. Isoler x i stedet for:

(2√2 + 1)x = 5

x = 5/(2√2 + 1) = 5(2√2 - 1)/(8-1) = (10/7)(√2) - (5/7)


Svar #3
11. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

jeg troede ikke jeg skulle bruge den formel, mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Så har vi problemet igen!

hvor meget dækker √

står der

2√(2) x-7,

2√(2x) -7 eller

2√(2x-7)


Skriv et svar til: er denne anden grads ligning løst korrekt ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.