Matematik

Kvadrat sætning ? hvordan kommer j igang

11. oktober 2010 af natasjah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sider med denne opgave og ved ikke rigtigt hvor jeg skal begynde.

/x/<4

// = lige streger


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså // = || ?

Benyt, at |x| = x, hvis x ≥ 0, og |x| = -x, hvis x < 0 . Uligheden

|x| < 4 kan derfor oversættes til

|x| < 4 ⇔ ( x < 4 ∧ x ≥ 0) ∨ ( -x < 4 ∧ x < 0)

           ⇔ 0 ≤ x < 4 ∨ -4 < x < 0

           ⇔ -4 < x < 4


Skriv et svar til: Kvadrat sætning ? hvordan kommer j igang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.