Matematik

Bestem løsningsmængde...

12. oktober 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg har en opgave jeg ikke er helt med på hvordan opgaven skal skrives/løses.

Jeg har:

f(x)=-x2 + 10x-16

og

g(x)=x+2

nu står der at jeg skal finde løsningsmængden til uligheden f(x) ≥g(x)

er der nogen som kan hjælpe? =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af ZiMåN (Slettet)

Du skal finde den mængde tal, som gør at uligheden passer.

Det vil sige, den mængde tal, x-værdier, som gør at f(x) er større end g(x).

Det letteste er, at tage den på din TI-89

f(x)=-x2 + 10x-16

g(x)=x+2

solve(F(x) > G(x), x)

x = RealRange(-infinity, Open(-9/2-(3/2)*sqrt(17))), RealRange(Open(-9/2+(3/2)*sqrt(17)), infinity) = )∞,1.684658439)


Svar #2
12. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

Aha, men nu ved jeg på forhånd at jeg ikke må løse den på lommeregneren, i så fald skal det være på programmet mathcad i hvertfald ;)

Jeg troede løsningsmængden skulle skrives som noget der gik fra 3 til 6, da det er skæringerne... hmmm


Svar #3
12. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

Alså hvis du sætter x til f.eks 3. så er  f(x) =  22+10x-16 = 5, og g(x)= 5...

og f(x) bliver ved med at værre større op til 6. troede det var noget med det?


Skriv et svar til: Bestem løsningsmængde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.