Matematik

Lignings problem

12. oktober 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har en ligning:

(3s+2)/7-3s=2

hvordan finder jeg s når s som vist kommer 2 steder som her i denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af guppymolga (Slettet)

du ganger med (7-3s) på begge sider også ganger du 2 ind i parentesen også isolere du s.


Svar #2
12. oktober 2010 af patr0805 (Slettet)

 (3s+2)(7-3s)=2(7-3s) <- sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvor meget står der under brøkstregen?

7 eller (7-3s) ?

gang med nævneren i alle led (eller brøker)

forkort derefter brøkerne, så er der ingen brøker mere

(3s+2)/(7-3s)=2

(7-3s)(3s+2)/(7-3s)=2(7-3s)     di mørke forkortes ud mod hinanden


Skriv et svar til: Lignings problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.