Matematik

Forskrift for g og dets grundtal

12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering, hvor jeg skal finde en regneforskrift for g(-2) = 1/3
Jeg går ud fra at jeg så skal bruge f(x) = a^x
men hvad bliver min forskrift så? g(-2) =1/3^-2?

og når jeg så skal regne grundtallet er det så hvad a^x bliver?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må da have nogle flere oplysninger? Hvad har funktionen g med f at gøre?


Svar #2
12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet)

Det er en eksponentialfunktion derfor tænker jeg at det er forskriften f(x)=a^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så du skal bestemme konstanterne i en forskrift af formen f(x) = b·ax ud fra nogle givne oplysninger? En oplysning er åbenbart, at f(-2) = 1/3 .


Svar #4
12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet)

definitionen på min eksponentialfunktion lyder at f(x)=a^x
der bliver ikke sagt noget om at det er en eksponential udvikling, så jeg går ikke ud fra det er f(x)=b*a^x som jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Godt. Så ved du, at b = 1, og du skal finde a ud fra den ene oplysning, at f(-2) = 1/3 ? Løs så ligningen

1/3 = a-2


Svar #6
12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet)

Vil det så sige 1/3 = 1/a^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Find nu a.


Svar #8
12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet)

Kan det passe at a = kvadratroden af 3 .. som ikke bliver til noget lige tal, men 1,7321


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, a = √3 , som hverken er et lige eller et ulige tal, men derimod et irrationalt tal.


Svar #10
12. oktober 2010 af Mialuna (Slettet)

Okay, tak for din vejledning! Nu er det jo nemt at få sat op.


Skriv et svar til: Forskrift for g og dets grundtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.