Matematik

Monotoniforhold - en lille smule hjælp? :$

13. oktober 2010 af beach-liion.dk (Slettet)

 Hej seje matematik mennesker :)

Jeg sidder og kæmper med en opgave der lyder sådan her:

En funktion er givet ved

f(x) = 4√x - (1/2)x^2

Spørgsmålet er så; hvordan differentiere man denne funktion?

derefter skal jeg så bestemme monotonifolholdende for f

Det er derfor jeg skal ha differentieret den :)

Det er mest det der 4√x jeg ikke helt forstår:s

(1/2)x^2 differentieret giver jo bare x , ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at √x = x1/2 og brug den velkendte formel for differentiation (xn)' = n·xn-1 .


Svar #2
13. oktober 2010 af beach-liion.dk (Slettet)

 men hvad betyder det der 4 tal foran skal jeg gange 4 på kvadratroden eller er det i 4 potens??

Så den ville hedde 4*x^0,5 --> 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som det er skrevet her, er det en faktor 4, altså 4·√x = 4·x1/2 . Hvis derimod  det er et lille 4-tal således: 4√x , betyder det den 4. rod af x, altså x1/4 .


Svar #4
13. oktober 2010 af beach-liion.dk (Slettet)

 nej nej det er som i det første tilfæde du har skrevet :) 

så når man differentiere 4·x^(1/2) bliver det så 2/(√x)  ?:)

dvs. f(x) = 4√x - (1/2)x^2 

differentieret bliver f'(x) 2/(√x) - x ? :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er helt korrekt. :-)


Svar #6
13. oktober 2010 af beach-liion.dk (Slettet)

 super tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold - en lille smule hjælp? :$

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.