Matematik

et minus der ikke giver mening

14. oktober 2010 af 0204stina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa flittige mennesker!

Jeg er ved at lave en opgave hvor jeg ikke må anvende integrate-funktionen og så skal jeg udregne:

integralet fra (pi/6) til 0      af     6*sin(3x)  dx

jeg får det til at give -2 når jeg substituerer:

2* (cos(3*(pi/6)-cos(0)) = -2

Ud fra reglen om F(b)- F(a)

men når jeg dobbelttjekker på computeren giver det 2..

Nogen der har en ide om hvorfor?

Knus!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Duffy

kig på dine integrationsgrænser !

Kan det være at der skal stå fra  0 til pi/6 ??! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion til 6·sin(3x) er -2·cos(3x), så integralet er

[-2cos(3x)0π/6 = -2cos(3·0) + 2cos(3·π/6) = -2cos(0) + 2cos(π/2) = -2

Ingen andre end du selv aner, hvad du taster ind på computeren. Vær omhyggelig med grænserne. Hvis de byttes om, skifter integralet fortegn.


Svar #3
14. oktober 2010 af 0204stina (Slettet)

mange tak :)

hav en god dag


Skriv et svar til: et minus der ikke giver mening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.