Matematik

rødder

14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hej alle.

hvordan beregner jeg alle mulige rødder i polynomiet f(x) = 2x^3+5x^2+3x+4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er et 3.-gradspolynomium. Det nemmeste er at gætte en rod og så bruge den rod til at reducere polynomiet til et polynomium af grad 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

solve(f(x)=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Men er du sikker på, at du har givet de rigtige koefficienter? Der er kun een reel rod, og det er ikke noget "nemt" tal man lige kan gætte.


Svar #4
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

den hedder f(x) = 2x^3+5x^2+3x+4 --> men så giver den jo -4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad giver -4 ?? Man finder f(-4) = -56 .


Svar #6
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jamen er der så bare ikke nogen rødder eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er een reel rod og to komplekse rødder. Går din opgave ud på at finde rødderne i dette polynomium?


Svar #8
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ja


Svar #9
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

nu er jeg forvirret. hvad er rødderne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Rødderne er løsningerne i ligningen f(x) = 0 .


Svar #11
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jamen når den giver -4?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad mener du med, at "den giver -4" ?


Svar #13
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ligesom du skrev gav den jo f(-4) = -56 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er jo helt uforståeligt. Prøv at udtrykke det lidt mere præcist. Og prøv at holde diskussionen om denne opgave i een tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Samtlige rødder i polynomiet f(x) = 2x3 + 5x2 + 3x + 4 er

x = -2.2295600791833054

x = -0.13521996040834738 + i* 0.9374185356801757

x = -0.13521996040834738 - i* 0.9374185356801757

De to sidste rødder er komplekse og er hinandens komplekst konjugerede.


Svar #16
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan regner man det ud?

altså hvis vi nu tager den næste:

f(x) = x^4+3x^3-5x^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Der kan du ved gætning se, at x=1 er en rod. Så er (x-1) en faktor i f(x), og f(x)/(x-1) er et polynomium af grad 3.


Svar #18
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hm, hvordan regner jeg så rødderne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#18

Bestem det reducerede polynomium af 3. grad og find rødderne i det.


Svar #20
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

det ved jeg ikke hvordan jeg gør.


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.