Matematik

tangentplanen til funktionen!?

19. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 skal finde tangentplanen til funktionen i punktet

f(x,y) = 1-2x+3y-4xy   i punktet a= ( 1, -1)  hjææælp?

hvordan skal jeg starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangentplanen til fladen med ligningen z = f(x,y) i punktet (x0 ; y0 ; f(x0,y0)) har ligningen

z - f(x0,y0) = ∂f/∂x(x0,y0)·(x -x0) + ∂f/∂y(x0,y0)·(y -y0)

Man skal således beregne f samt de to partielle afledede ∂f/∂x og ∂f/∂y i punktet (1 ; -1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Udregn først differentialerne fx(1,-1) = ∂f(x,y)/∂x|(1,-1)  og fy(1,-1) =  ∂f(x,y)/∂x|(1,-1)

Tangentplanens ligning er så  fx(x0,y0)*(x-x0) + fy(x0,y0)*(y-y0) -(z-f(x0,y0)) = 0  med (x0,y0) = (1,-1)


Svar #3
19. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 jeps den forstod jeg .. tusinde taak :D


Skriv et svar til: tangentplanen til funktionen!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.