Fysik
Fotoelektrisk effekt. Har virkelig brug for hjælp!
10. april 2005 af
illuminati (Slettet)
Hej er der nogen, der vil hjælpe mig med denne opgave:
Ved forsøg med fotoelektrisk effekt standses de løsrevne elektroner af en stopspænding U = 1,45 V. Den bestrålede overflade er lavet af en metallegering med løsrivelsesarbejdet 1,75 eV.
Hvilken bølgelængde har strålingen?
Skal jeg bruge Plancks konstant h ? Vo= 1,75 eV/4,14 * 10^-15 eV *s ???
Ved forsøg med fotoelektrisk effekt standses de løsrevne elektroner af en stopspænding U = 1,45 V. Den bestrålede overflade er lavet af en metallegering med løsrivelsesarbejdet 1,75 eV.
Hvilken bølgelængde har strålingen?
Skal jeg bruge Plancks konstant h ? Vo= 1,75 eV/4,14 * 10^-15 eV *s ???
Svar #1
11. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Hmm...der er vist kun én måde at tackle den opgave på. Vi må antage, at nogle af fotoelektronerne har den maksimale kinetiske energi K = 1.45eV, så de netop nedbremses af spændingsfaldet U = 1.45V.
Ifølge Einsteins analyse af den fotoelektriske effekt, vil den maksimale kinetiske energi K af de løsrevne fotoelektroner være
K = E_foton - A = h*f - A = h*c/lambda - A
hvor f er strålingens frekvens, og A er metallets løsrivelsesarbejde. Isolerer man lambda og indsætter de korrekte størrelser, skal man gerne ende op med
lambda = 387nm (3 bet. cifre)
- lige ved grænsen til UV-stråling.
//Singularity
Ifølge Einsteins analyse af den fotoelektriske effekt, vil den maksimale kinetiske energi K af de løsrevne fotoelektroner være
K = E_foton - A = h*f - A = h*c/lambda - A
hvor f er strålingens frekvens, og A er metallets løsrivelsesarbejde. Isolerer man lambda og indsætter de korrekte størrelser, skal man gerne ende op med
lambda = 387nm (3 bet. cifre)
- lige ved grænsen til UV-stråling.
//Singularity
Svar #2
11. april 2005 af illuminati (Slettet)
Tusind tak for hjælpen Singularity :)
Du er der altid når man har brug for det
Du er der altid når man har brug for det
Skriv et svar til: Fotoelektrisk effekt. Har virkelig brug for hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
