Matematik

Optimerings opgave med meget få oplysninger

21. oktober 2010 af identitet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har virkelig brug for hjælp til følgende opgave.

I en cirkel med en radius på 5, er der indtegnet et rektangel. Jeg skal finde arealet af dette rektangel, og jeg har ikke flere oplysninger. Der er dog indtaget en stiplet linje med et x under, så der inde i rektangel bliver formet en retvinklet trekant.

Flere oplysninger har jeg ikke, og jeg skal komme frem til at det skal være 50 ( jeg har kigget i facit, da det nogle gange hjælpe, men ikke denne gang. ) er der nogle af jer der ved hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af mathon


Svar #2
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Hej, 

tak for den. Men forstår stadig ikke hvordan jeg skal finde rundt i det. Det er svært at forstå hvordan jeg bare skal bruge pythagoras når jeg kun har én værdi at arbejd med...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af mathon

du har to værdier at arbejde med
                                           • rektanglets bredde er x
                                           • diameteren er 10

       hvor stor er rektanglets højde så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2010 af mathon

       hvor stor er rektanglets højde så - udtrykt ved x ?


Svar #5
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Højden må jo så være 

a^2+2x^2=10 ? Men hvordan kommer jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2010 af PeterValberg

Er det en opgave, hvortil du må anvende CAS-værktøj ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Ja, det må jeg gerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2010 af mathon

dvs
                h = √(100-x2)

nu har du højde og bredde

opstil et udtryk for arealet

   A(x) = ????


Svar #9
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 a(x):=0.5*√(100-x^(2))*x

Jeg er kommet frem til det rigtige svar nu, ved at differentiere, finde a'(x)=0 osv. Arealet blev 50, og det er også hvad der stod i facit. kan du hjælpe med én mere?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2010 af PeterValberg

Prøv at se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_identitet.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2010 af PeterValberg

Nå for pokker, det var en "postgang" for sent, kan jeg se :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Det er helt okay. Det er sikkert rigtig god at have i baglommen. Det kan være du kan hjælpe mig med den næste:

Et område som vist på figurines (halvcirker ovenpå et rektangel) skal indhegnes med 400 meter hegn. 

Bestem radius r og sidelængden x, når arealet skal være så stort som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2010 af PeterValberg

har du mulighed for at uploade figuren ? det vil gøre det lidt nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2010 af PeterValberg

eller eventuelt opgavens nummer, i det tilfælde at det er fra opgavesamlingen:

VEJLENDENDE EKSEMPLER PÅ
EKSAMENSOPGAVER I MATEMATIK
STX A-NIVEAU INKLUSIV STX B-NIVEAU

(den som rigtig mange undervisere bruger opgaver fra som hjemmeopgaver)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Det er det bedste jeg lige kunne gøre. hehe

Vedhæftet fil:Opgaveimat.pdf

Svar #16
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Du kan så bare tage højde for at cirklen kun er øverste halvdel, hvis du forstå:)


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2010 af PeterValberg

okay, - det giver fin mening :-)

jeg kigger lige på det og vender tilbage snarest

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2010 af PeterValberg

Okay, - jeg har et løsningsforslag, som jeg lige vil nedfælde i et notat og uploade til dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #19
21. oktober 2010 af identitet (Slettet)

 Tusind tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. oktober 2010 af PeterValberg

Så skulle den være klar, - beklager ventetiden :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:optimering_identitet.pdf

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.