Dansk

hvad er primære og sekundære relationer

22. oktober 2010 af gsli (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey vil i ikke hjælpe mig hvad primære og sekundære relationer betyder?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jeg har aldrig hørt om primære og sekundære relationer, men måske hænger det sammen med begrebet primær og sekundær socialisering?

Den primære socialisering betegner omsorgen og opdragelsen i hjemmet (familien). Individet præges af familiens kultur, normer og regler.

I den sekundære socialisering foregår omsorgen og opdragelsen i en (som regel offentlig) institution, f.eks. vuggestue, børnehave, folkeskole eller sportsklub. Gennem påvirkning fra institutionen (f.eks. lærere) og kammerater indoptager man det omgivende samfunds kultur, normer, regler.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Ordene primære og sekundære relationer eksisterer. Udtrykket bruges også i litteraturanalysen, og det er måske der ordet skal bruges i forbindelse med faget Dansk. De primære relationer er personer som hovedpersonen kender godt og har et nært forhold til. De sekundære relationer er mere ude i perferien af hovedpersonens bekedtskabskreds, og det betyder i fiktionens verden, at de vil optræde som mindre betydende bipersoner for læseren. 

Primær betyder betydningsfuld, eller i føste række. Sekundær betyder mindre betydningsfuld eller i anden række. Relation betyder sammenhæng


Svar #3
23. oktober 2010 af gsli (Slettet)

 tusind taak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af hjild (Slettet)

Primær = første række/mest betydningsfulde
Dem der først lære om normer og værdier (Familien)

Sekunder = anden række/mindre betydningsfuld
Dem/det man møder uden for hjemmet. Dem i samfundet der lære os om samfundets normer og værdier (dagsinstitutioner, samfundet lærere, arbejde, sport)

Dobbelt = Lige vægt på begge
Barnet bliver hurtigt sendt af sted i dagsinstitutioner og bliver nærmest opdraget af f.eks. pædagogerne, men stadig også af forældrene. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af 123434 (Slettet)

Ordene primær, sekundær og tertiær optræder i mange sammenhænge i forbindelse med det man lærer i skolen.(f.eks. primær og sekundær litteratur, primære sekundære og tertiære erhverv, primær og sekundær socialisering osv.)

Primær=første

Sekundær=anden

Tertiær=tredje

På engelsk

Primary=første

Secondary=anden

 


Skriv et svar til: hvad er primære og sekundære relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.