Matematik

Ligninger , problem

22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Skal kun have hjælp til et stykke, hvis jeg forstår den kan jeg lave resten..

Stykket skal laves til blækregning.

8x + 3 = 5x +45

Der må gerne være tekst til hvordan i har lavet den :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

man flytter x'erne sammen og almindelig tal sammen, men når du fx flytter 5x til den anden side sammen med 8x så skal 5x være -5x på den anden side altså :

8x-5x=45-3

så ka du regne det ud og det bliver :

3x= 42

så sir du 42 divider med 3 og dt så resultatet

håber dt hjallp!


Svar #2
22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Hehehe ja tak :))

Hvad med den her : 

5( 9 + 3x ) = 3 - 6x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

det samme men bar gang først

når du har ganget 5 med 9

bliver det sådan : 45+3x=3-6x

så prøv li at regne det ud for mig så jeg ka se om du har forstået


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er altså ikke korrekt ganget ud. Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.


Svar #5
22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

6x - 3x = 45 - 3

3x = 42 

3x = 42 divideret med 3

x = 14

er det rigtig ? :D


Svar #6
22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

Forstår ikke hvad du har skrevet Andersen 11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nej

45+3x <-- dt 3x hvis den stadig sidder på den samme plads altså ikk flyttet på den anden side så ka du ikke ændre dens foretegn(+) til (-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Når ja undskyld prøv hør Fazilet

5(9+3x)

så sir du 5 gang med 9 og 5 gang med 3x , hvor meget gir dt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg gør opmærksom på, at zizu's resultat i #3 er forkert. Dit resultat i #5 er heller ikke rigtigt.

5·(9 + 3x) = 3 -6x giver

5·9 + 5·3x = 3- 6x eller

21x = -42 ,

x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Ja undskyld Fazilet, forkert læst! er lidt stresset over mine egne opgaver


Svar #11
22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Hahah okay Zizu :D Men tak begge to, fordi i ville hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Ligninger , problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.